Ook vrijwilliger worden
bij de Wereldwinkel?

Wij hebben al een prima team met enthousiaste medewerkers. Maar we kunnen altijd extra vrijwilligers gebruiken want er is altijd veel te doen. Daarom deze oproep om bij de Wereldwinkel aan de slag te gaan. Dat is niet alleen goed voor veel kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Het is ook goed voor jou, want je werkt dan samen met leuke, gedreven mensen in een prettige sfeer.

Door middel van opleidingen word je de gelegenheid geboden om je kennis aan te vullen of bij te spijkeren. En tijdens vrijwilligersavonden of andere bijeenkomsten wordt de onderlinge band tussen de vrijwilligers verstevigd en verder uitgebouwd. Je maakt echt deel uit van een team. Een team van wereldburgers. Wij verheugen ons erop met je aan de slag te gaan. Hier zie je welke vacatures er momenteel zijn.

 

Onze vacatures

Adviseren en informeren

Een ochtend of middag per twee weken in de winkel staan om te verkopen en te adviseren? De Wereldwinkel werkt samen met de VVV. Dat betekent dat je ook toeristen te woord staat om informatie te geven over ons dorp. En dat doe je dan ook nog eens een keer op een prachtige locatie met uitzicht op de museumhaven en de scheepswerf. Hoe leuk is dat?

Inkopen of etaleren

Past het bezoeken van de importeurs voor het inkopen van artikelen meer bij jou? Regelmatig gaan we op pad om inkopen te doen voor onze winkel. Ook kopen we in bij diverse webshops zoals van Fair Trade Original. Tony’s Chocolonely of Dopper. Maar misschien ligt je interesse wel bij winkelinrichting of etaleren.

PR en webbeheer

Uiteraard zijn wij ook online te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Hou je van taal? We zoeken nog iemand die ons wil meehelpen met onze publiciteit. Verder hebben wij een up-to-date website waarvoor we op zoek zijn naar een tweede webmaster. Wil je alleen deel uitmaken van ons social mediateam, dan is ook een optie.

Stichtingsbestuur

Tenslotte zijn we voor het bestuur van onze Stichting Wereldwinkel Bunschoten op zoek naar ondersteuning. Liefst beschik je over bestuurservaring en/of kennis van retail, zodat je kunt helpen om onze Wereldwinkel uit te bouwen tot een heuse fairtrade cadeauwinkel.

Interesse?

Bij onze Wereldwinkel aan de Oude Schans ben je van harte welkom om samen met een team enthousiaste vrijwilligers deze taken op te pakken. 

De Wereldwinkel in Bunschoten-Spakenburg bestaat al sinds 1972, dus bijna 50 jaar. Een Wereldwinkel verkoopt originele cadeauartikelen en levensmiddelen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Volgens het principe van Fair Trade; elk product wordt volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Hierdoor verdienen producenten, vaak kleine familiebedrijfjes, een geregeld inkomen waardoor men een menswaardig bestaan kan opbouwen; een huis, voeding, scholing voor de kinderen en goede medische voorzieningen. 
Bij de Wereldwinkel werk je samen met zo’n 25 enthousiaste vrijwilligers. Stuk voor stuk gedreven mensen die Fair Trade een warm hart toe dragen. Interesse? Loop binnen in onze winkel of bel 033-299 6670. Een mail verzenden aan wwBunSpa@gmail.com kan uiteraard ook.