Toeristische informatie

Achter onze Wereldwinkel is het kantoor van Samen SPKNBRG gevestigd. Van daaruit wordt hard gewerkt om ons fotogenieke dorp te promoten. Bunschoten-Spakenburg is een van de parels van de provincie Utrecht.
In onze winkel is ook het toeristisch informatiepunt voor bezoekers aan Bunschoten-Spakenburg te vinden. We hebben een schap vol informatie en folders over ons dorp en over de regio Eemland. 
We vertellen iedereen graag over onze mooie gemeente en we hebben uiteraard ook diverse Spakenburgse souvenirs. Een klederdrachtschort bijvoorbeeld of een Nijntje boekje in het Spakenburgs dialect. Ook een koelkastmagneetjee van ons historische winkelpand.
Kom je regelmatig in ons dorp, haal dan bij ons de gratis Spakenburgse Spaarpas. Bij het boodschappen doen bij onze lokale winkeliers spaar je punten voor korting op je volgende aankoop of voor producten met korting.

Daarnaast verkopen wij in onze winkel de diverse cadeaukaarten zoals de Nationale Bioscoopbon, de dinercheque of de populaire VVV-cadeaukaart.

Tijdens de zomermaanden kun je bij ons terecht om een ticket voor een botterrondvaart te boeken. Aanbevolen als je echt de Zuiderzeecultuur wilt leren kennen.

We zijn tevens het verkooppunt van de Dopper drinkflessen. En als ‘officieel tappunt’ vullen we graag ook jouw drinkfles gratis met vers kraanwater om je dorst te lessen. Maak je daarbij gebruik van de Dopper Tappunten App op je mobieltje, dan wijst je telefoon je eenvoudig de weg naar onze winkel.

Heb je jouw trouwe viervoeter bij je? In de gemeente Bunschoten mag je een hond (bijna) overal uitlaten. Er staat zelfs een speciale hondenwandelkaart online met daarop o.a. de losloopgebieden. Je kunt in de Wereldwinkel gratis een set zakjes voor het opruimen van hondenpoep ophalen. Want als je in de gemeente Bunschoten een hond uitlaat, dien je altijd een opruimmiddel bij je te hebben om de hondenpoep op te ruimen. Dat opruimmiddel moet je op verzoek zelfs kunnen tonen aan de aangewezen toezichthouder of boa.