Let’s do Goods: sokken met een bijzonder verhaal

Wanneer jij een paar van deze sokken bij Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg koopt, dan gebeurt er iets speciaals. Voor ieder paar dat de Wereldwinkel verkoopt, wordt ook een tweede paar zwarte sokken weggegeven aan de allerarmsten, via organisaties als de kledingbank.

Die sokken worden vervaardigd in ‘The Social Sock Factory’. Dat is een werkplaats waar men met deelnemers van het Leger des Heils de beste sokken ter wereld maakt van gerecyclede garens. En deze sokken worden daarna dus gratis weggegeven. Want sokken worden namelijk zelden gedoneerd bij de kledinginzameling, maar ze zijn wél hard nodig.  

Er is namelijk een tekort en op deze manier lossen we dat op. Jullie unieke sokken, zij warme voeten. Het Nederlandse merk maakt bijzondere sokken met een écht verhaal! In samenwerking met hulporganisaties als het Leger des Heils, Quiet en voedselbanken zorgt “Goods” ervoor dat de sokken bij de juiste persoon terecht komen.

Het zijn fijne sokken en de vrijwilligers van de Wereldwinkel kunnen jullie de achtergrondverhalen vertellen van die ontwerpers. Zo’n cadeau met zo’n bijzonder verhaal gun je toch iedere vader!

Bekijk de video


Wil je meer weten over
de kunstenaar van jouw sok?

Zoek dan op deze site jouw sok op en je vindt het verhaal van de ontwerper. De ontwerpers van de sokken zijn kunstenaars uit de 12 grootste steden in Nederland.

Alle kunstenaars hebben persoonlijke ervaring met de daklozen-community. Ze hebben ofwel als dakloze geleefd, verslavingen gekend of een psychiatrisch verleden en zijn zogeheten ‘outsider artists’.  

Let’s do Goods geeft hun een podium om hun verhaal te vertellen en af te beelden op de sokken.