Koffieproeverij bij de Wereldwinkel

De Wereldwinkel in de Havenstraat heeft haar assortiment uitgebreid met 'Koffie voor Fijnproevers. Er zijn drie varianten: Proef Afrika, Proef Zuid-Amerika en Proef Centraal-Amerika. En uiteraard Fairtrade! Het vernieuwde koffie-assortiment valt samen met het 40-jarig jubileum van eerlijke koffie.

 

40 jaar eerlijke koffie

In 1973 kocht de Wereldwinkel de allereerste FairTrade koffie ter wereld in van kleine boeren in Guatemala. Dezelfde coöperatie die destijds die allereerste bonen leverden is nu de producent van deze nieuwe Koffie voor Fijnproevers 'Proef Centraal-Amerika'. Dankzij 40 jaar FairTrade is het leven van de boeren sterk verbeterd en is ook de kwaliteit van de koffie aanzienlijk toegenomen. En dat is te proeven! Op zaterdag 13 juli kunt u tijdens een speciale proeverij gratis deze koffie testen op geur en smaak. En vergelijken want er zijn aanzienlijke verschillen waar te nemen.

 

Proeverij

Proef Afrika groeit in de koffietuinen van Afrika en is mild geroosterd. Deze koffie is vol van smaak en heeft een rijk, lichtzoet aroma met tonen van pure chocolade. 

Proef Centraal Amerika groeit op vruchtbare vulkanische grond in hooggelegen koffietuinen. Door de optimale groeicondities wordt deze koffiesoort tot de beste van de wereld gerekend. De koffie heeft een vol en fruitig karakter waarin zoete bessen te proeven zijn. En de medium roast laat de verfijnde aroma’s van deze Arabica helemaal tot zijn recht komen. 

Proef Zuid-Amerika groeit op afgelegen, vruchtbare berghellingen aan de oostkant van de Andes onder de schaduwbomen. Deze hooglandkoffie is een dark roast: een mooie, verfijnde koffie met een rijk palet aan smaken waarin friszoet fruit te proeven is. De donkere brandkleur van de Arabica geeft de koffie een 'oemph…' tot in de afdronk. 

Kom deze drie koffiesmaken vergelijken tijdens de speciale proeverij. U bent zaterdag 13 juli van 11.00 tot 15.00 uur van harte welkom bij de Wereldwinkel in de Havenstraat.