Nieuw: muskietennettasjesHet gebruik van al onze plastic weggooitasjes blijkt funest te zijn
voor het ecosysteem van de zee. Daarom is het niet voor niets dat
de overheid het gebruik van plastic tasjes wil ontmoedigen.

Om erger te voorkomen zou iedereen altijd een opvouwbaar boodschappentasje bij zich moeten hebben. Zoals bijvoorbeeld deze fairtrade-tasjes, gemaakt van elastisch muskietengaas.

Deze tasjes zijn bedrukt met bloemen, bijzonder vrolijk én duurzaam. 
En ze zijn er in vier frisse fluorkleuren: oranje, geel, rose en groen.
 

Duurzaam tasje van muskietengaas € 2,00

In Dhaka, op het platteland van Bangladesh, maken vrouwen deze handige tasjes. Zij verwerven zich zo een inkomen en meer zelfstandigheid. En dat is erg belangrijk in zo’n door mannen gedomineerde samenleving. Zij maken deze tasjes van handige elastische netstof, die ze inkopen op de lokale markt. Help dus deze vrouwen én het milieu!

Deze handige muskietennettasjes zijn een kleurig alternatief voor plastic tasjes! Deze netstof wordt in Bhangladesh veel gebruikt voor het maken van klamboes. De stof van deze tasjes kreeg een andere toepassing en werd dus niet geïmpregneerd met gif tegen muskieten. Een veilig idee.

En op het moment dat het tasje niet meer bruikbaar is, dan kan het in de kledingrecyclebak. Stop zo’n kleurig tasje in je handtas en je aankoop kan altijd zo mee. En... je hoeft nooit meer te betalen voor een plastic weggooitasje!