Nieuw watertappunt in Spakenburg

Hoera! Er staat een nieuw openbaar kraanwatertappunt aan het begin van het Spuiplein, en dat hebben we te danken aan Judith Poort uit Eemdijk. Zij deed mee aan een publieksactie van drinkwaterbedrijf Vitens. Deelnemers moesten een ‘selfie met kraanwater’ insturen die was gemaakt op een festival, in een café of restaurant. 

Judith verdiende dit watertappunt voor de gemeente Bunschoten-Spakenburg met haar fraaie ‘selfie met kraanwater’ die werd genomen op het Bevrijdingsfestival in Utrecht.

In totaal zijn door Vitens 100 watertappunten uitgedeeld.
Je kunt alle winnende selfies bekijken op deze website.
 

Op woensdag 12 oktober 2016 werd het nieuwe kraanwater-tappunt officieel door Judith geopend, samen met wethouder Willem Heinen. En uiteraard hebben we het tappunt ook maar gelijk aangemeld voor de Dopper app. Volgens die app is dit nu het derde tappunt in het dorp.
De Wereldwinkel in de Havenstraat en tennisbaan De Bicker aan de Vaartweg waren al eerder aangemeld.

Dopper App

Met de speciale gratis Dopper App vind je gemakkelijk alle tappunten bij jou in de buurt, waar ook ter wereld. Van restaurants in San Francisco tot waterfonteintjes in Barcelona, van winkels tot kantoren en privéadressen om de hoek waar je gratis mag bijtappen. Je kunt die handige Dopper App hier gratis downloaden.

Dank je wel Judith

We zijn natuurlijk hartstikke blij met die nieuwe dorpspomp die Judith voor ons gewonnen heeft. Maar er viel ons wel wat op... Zowel bij de ingebruikname van de pomp als op haar winnende selfie gebruikte Judith geen Dopper. En volgens ons kan dat natuurlijk niet.
Alsof er in Bunschoten-Spakenburg geen Doppers verkrijgbaar zijn!

Daarom nodigen we Judith Poort graag uit in onze Wereldwinkel in de Havenstraat. Want als dank voor haar actie bieden we haar graag een gratis Dopper aan. En desgewenst met zo’n handige sportdop. 
Een standaard Dopper van 450 ml. Die hebben we in de kleuren simply red, cool blue, deep purple, pure white, royal orange, apple green en hello yellow. Of de wat grotere Dopper Steel van 800 ml, in een robuuste roestvrij stalen uitvoering. 

We zullen haar op korte termijn via Facebook een invitatie sturen.

De missie van Dopper

Als het aan Dopper ligt leven we straks in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.
Om te zorgen dat we in de toekomst ook echt in die wereld rondlopen, werkt Dopper continu aan de volgende drie missie pijlers:

  • Bewustwording creëren over de impact van single-use plastic afval en mensen inspireren om zelf een verandering in gang te zetten.
  • Het aanbieden van een innovatieve productlijn van duurzame design flessen voor drinkwater.
  • Toegang vergroten tot veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld.

Single-use PET-flesjes heb je dan niet meer nodig, dat scheelt direct veel afval. Duurzaam, handig en mooi! In de Wereldwinkel vullen we jouw nieuwe Dopper desgewenst direct voor je met kraanwater.
En blijf daarna vragen naar kraanwater. Dan komen er steeds meer tappunten bij.