Nieuw in de Wereldwinkel: mango op lichte siroop

 

Naast de al langer bekende Ananasschijven op sap staan binnenkort in Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg ook blikjes Mango op lichte siroop in het schap. Samen vormen ze ’n fris en vrolijk tropisch duo. 

De mango’s worden, net als de ananassen, verbouwd en verpakt in Thailand. De boeren van de Poo Pluk Saparot Fairtrade Group krijgen begeleiding bij hun productie. Zo leren ze hun planning af te stemmen op de vraag, waardoor ze geen fruit meer hoeven weg te gooien en hun oogst meer oplevert.

De boeren werken volgens de fairtrade richtlijnen, dus ontvangen zij voor hun fruit een ontwikkelingspremie. Ook wisselen ze kennis uit met elkaar en zijn ze professioneler geworden.

De fairtrade rietsuiker in de lichte siroop is afkomstig van de Pranburi Fairtrade Sugar Cane Group. Deze groep levert ook suiker voor onze Aziatische kookproducten.

De blikken worden verpakt door fruitverwerker Samroiyod Food Corporation in Thailand. Dit fruitverwerkingsbedrijf verwerkt de vruchten en verzorgt de export.

Schoon drinkwater

De fairtrade ontwikkelingspremie die Fair Trade Original voor de mango’s en ananassen betaalt, draagt bovendien bij aan projecten in de gemeenschap. Zo gaan gehandicapte kinderen door dit extra geld naar school en een comité coördineert de aanplant en verzorging van bomen. De boeren hebben besloten een meer aan te leggen met schoon drinkwater en iedereen in de gemeenschap wordt gewezen op het belang van een schone omgeving.

Ingrediënten

Mango, water, rietsuiker, voedingszuur: citroenzuur.

Alle mango:
Fairtrade gecertificeerd en afkomstig van Fairtrade boeren. 
Totaal: 85,5%

Alle rietsuiker:
Verhandeld in overeenstemming met de Fairtrade voorwaarden.
Totaal 14,5%

Voedingswaarde per 100 ml/g

Energie (kcal) : 274 kcal
Energie (kJ) : 65 kJ
Vetten : 0.1 g
Koolhydraten : 14.7 g
Suikers : 14.7 g
Eiwitten : 0.5 g

Inhoud

425 g - uitlekgewicht 245g - Na openen beperkt houdbaar.
Bewaaradvies: Haal de mangoschijfjes uit het blik en bewaar ze in een bakje in de koelkast.

Extra gemakkelijk

Het vakkundig schillen en snijden van de mango’s is al gedaan in Thailand. Dat maakt het extra gemakkelijk om deze malse zacht-zoete vrucht te eten: in een bakje yoghurt, op een plak cake of in een oosters gerecht.