Leuk voor vaderdag: het ChocolijstjeHet Chocolijstje is eigenlijk een choco-lade-doosje: een fraai cadeaudoosje van ambachtelijk, handgeschept papier. Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en dessins. Met in elk laatje 12 fairtrade chocoladereepjes van Fair Trade Original - zes melk en zes puur.
Twee favorieten in één cadeautje dus! En door zelf iets achter het frame te schuiven, wordt het ook nog eens een persoonlijk chocobewaardoosje.


Plaats in het deksel bijvoorbeeld een mooie foto, kindertekening, ansichtkaart, wens of gedicht. Een lief en lekker cadeautje voor bijvoorbeeld voor moeder, voor vader, opa, oma, vriend/vriendin of voor een verjaardag of een andere gelegenheid.
Het fotolijstje gevuld met 12 minireepjes chocolade in het laatje kost € 10,95.

Deze snoepige lijstjes zijn te koop bij onze wereldwinkel en ook in onze webshop. De fotoruimte is 10 x 15 cm. En graag leveren we er los pakpapier en een strik bij, zodat men het cadeautje desgewenst ook later thuis mooi in kan pakken.
 

Samenwerking tussen drie fairtrade producenten

Wat zo’n Chocolijstje zo bijzonder maakt, is de unieke samenwerking is tussen fairtrade producenten in drie werelddelen. Het doosje, dat verkrijgbaar is in vijf dessins, is gemaakt door een papierleverancier in India. En fairtrade boeren in Afrika en Latijns-Amerika zorgen voor de ingrediënten van de chocoladereepjes.

    

De producent Anukool Bisnoi maakt boeken, tasjes en doosjes van handgeschept papier. Van oorsprong is het papier bedoeld als materiaal voor kunstschilders. Omdat het papier van een zeer hoge kwaliteit is, wordt het ook voor andere eindproducten gebruikt.  Het knippen, snijden en plakken gebeurt met de hand: puur ambachtelijk werk, dat met aandacht gebeurt. Wat dus ook geldt voor onze Chocolijstjes.

Ook goed om te weten: de chocoladereepjes zijn gemaakt met cacao en rietsuiker van fairtrade boeren in Afrika en Latijns Amerika. Dankzij deskundige landbouwvoorlichting neemt hun oogst jaarlijks toe en wordt bij productie het milieu ontzien. En dat maakt het bijzondere verhaal achter dit unieke choco-lade-doosje helemaal compleet. Inderdaad, een opvallend verhaal, de moeite waard om in te lijsten. 

 

Moederdag fotowedstrijd

Speciaal voor Moederdag organiseren de Wereldwinkels een fotowedstrijd. Upload een mooie foto van jou en je moeder of een foto met een moederdagthema en wie weet geef jij zo’n leuk Chocolijstje met Moederdag aan je moeder.
Wij geven maar liefst 25 Chocolijstjes weg en als bonus doen we daar dan ook de foto bij die je geupload hebt! Waar wacht je nog op? Doe snel mee en upload je foto.

Meedoen is simpel...

Stap 1 - Maak of zoek een leuke foto met het thema Moederdag. Bedenk dat wanneer jij één van de winnaars bent jouw ingezonde foto ook daadwerkelijk in het Chocolijstje komt zodat je hem makkelijk aan je moeder cadeau kan geven.

Stap 2 - Upload je foto op wereldwinkels.nl bij de Moederdag fotowedstrijd. 

Stap 3 - Wacht rustig af.

Op 7 mei 2014 kiezen we 25 winnaars uit. Die winnaars krijgen bericht via de mail en hun namen worden hier bekend gemaakt. Voor de spelregels en voorwaarden van deze actie, klik hier

 

Fairtrade

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. 

De 7000 vrijwilligers in bijna 240 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.