Schaalvoordeel bij de Wereldwinkel

De Wereldwinkel in de Havenstraat heeft momenteel een flink assortiment schalen uit Tunesië in het assortiment. Ze worden gemaakt door pottenbakkers uit de plaats Sfax.

De hele familie is betrokken bij het pottenbakken. Ouders en zonen met hun vrouwen en kinderen wonen bij elkaar in naast en tegenover elkaar liggende panden, heel gebruikelijk in Tunesië. De werkplaatsen van de pottenbakkerij zijn ook gevestigd in deze huizen.
 

Het zware werk, het bakken van de potten, wordt gedaan door de mannen en gebeurt nog steeds handmatig. Vervolgens decoreren vrouwen de schalen stuk voor stuk met de hand. Daarna wordt het glazuren en inpakken weer uitgevoerd door de mannen.

Geen enkele schaal of kom is exact hetzelfde en dat geeft het juist een uniek karakter. Want elk exemplaar heeft een ander formaat en/of dessin.

Erg populair zijn de handige hapjesschalen met losse bakjes. En ook heel praktisch zijn de grote langwerpige schalen waar een complete schepzalm op past. Het servies is geschikt voor de magnetron maar niet voor de oven.
De vrijwilligers uit de Wereldwinkel vertellen u er graag meer over. En u weet het: door een aankoop bij de Wereldwinkel helpt u kleine fabrikanten zoals pottenbakkers in ontwikkelingslanden.

Als dat geen schaalvoordeel is!