Woksaus 'soja/gember' nieuw in ons assortiment!

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn blij met de nieuwste toevoeging aan ons succesvolle assortiment Aziatische kookproducten: een bijzonder lekkere en eigenzinnige woksaus: Soy Ginger. Deze soja/gember woksaus geeft een Thaise twist aan je maaltijd. Kant&klaar, dus snel en gemakkelijk. Zoet met de pit van gember!

De soja gember woksaus wordt gemaakt door KRS Spicy Food in Thailand. Het is een middelgroot, dynamisch familiebedrijf in de buurt van Bangkok. KRS is mede dankzij de inzet van Fair Trade Original inmiddels fairtrade gecertificeerd. Het bedrijf is in de laatste jaren gegroeid van 110 naar ca. 160 werknemers en heeft ook voor de eigen medewerkers een goed sociaal beleid.

KRS Spicy Food maakt een aantal oosterse culinaire producten voor Fair Trade Original. De sojabonen, rietsuiker en chilipepers die in deze nieuwe woksaus worden verwerkt zijn uiteraard fairtrade gecertificeerd...


De rietsuiker uit de woksaus is afkomstig van de suikerboeren van de Pranburi Fairtrade Sugar Cane Group en de sojasaus wordt geleverd door Northern Food Complex in Chiangrai, een bedrijf dat we kennen als de producent van de ketjap manis van Fair Trade Original. De fairtrade sojabonen daarvoor zijn afkomstig van de Maetaeng Fairtrade Soy Bean Group, in het noorden van Thailand. Voor de gebruikte gember wordt hard gewerkt aan de certificering. Op dit moment is er namelijk nog geen fairtrade gember beschikbaar in Thailand.

Deze soja/gember woksaus kan overigens voor veel meer gebruikt worden dan alleen voor roerbakken.
Klik hier voor ons recept voor een heerlijke soja/gember noedelsoep.