Justnuts - Tussendoortjes die ├ęcht goed voor je zijn!

 

Volgens de makers van Justnuts zat er nooit iets écht goeds in de snoepautomaat. En daarom zijn ze dat zelf gaan maken...

 

Ze hebben de hele wereld afgezocht om het beste fruit, de gezondste granen en noten voor onze treats te vinden. Zij hebben ze geproefd en gekeurd, en ze kwamen tot één grote conclusie. Voor de lekkerste noten en gedroogd fruit heb je een paar dingen nodig: een goede en gezonde boom, een energierijke bodem, een boer die goed voor zijn boompjes zorgt en genoeg zon en regenwater. Franse wijnmakers noemen die combinatie 'terroir'.
Met die kennis in het achterhoofd, vonden ze behoorlijk wat lekkers in o.a. Canada, Vietnam en Bolivia.

Verantwoord

Waar die ingrediënten ook vandaan komen, ze hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn geteeld, verhandeld en verpakt met respect voor mens, natuur en omgeving. Dat is zoals onze moeder ons heeft geleerd met mensen om te gaan, en volgens Justnuts de enige manier van zaken doen die toekomst heeft.

Ook de verpakking heeft de aandacht. Je kunt hier alles lezen over de speurtocht naar plasticloos plastic van de Justnuts makers.

Gezond

De bars zitten volgestopt met fruit. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en biologisch, en de noten zijn eventjes gedroogd, zodat ze goed smaken en alle goede dingen er nog in zitten. Dit schrijven de makers er zelf over:
 

Hoi. Wij zijn Justnuts en wij maken tussendoortjes die goed voor je zijn. Cranberry's staan bekend om hun gezonde eigenschappen en in Quebec groeien de sappigste, die wij ooit geproefd hebben. We hadden geen keuze, we moesten er een bar van maken. Dus in ons beste Frans: 'Merci Quebec voor de beste cranberry's in de wereld. Nous vous aimons'.

 

Kokosnoot ís goed voor je. Het bevat gezonde vetten die je lichaam nodig heeft. Vet inderdaad, je leest het goed. Zolang je er niet teveel van eet, is het erg gezond. We hebben hard gezocht naar de beste kokosnoten. Die vonden we in Sri Lanka en India. Uit Sri Lanka gebruiken we geraspte en uit India halen we extra virgin kokosolie.

 

We hebben heel hard gezocht naar de gezondste en lekkerste appels en kaneel voor onze Apple & cinnamon bar. De appel vonden we in de Hunza Vallei. Het schone water van de gletsjer in de Hunza Vallei zorgt ervoor dat de appel boomgaard en haar bewoners tot de gezondste van de wereld behoren. En Sri Lanka liet ons zien hoe echte kaneel moet smaken, zoet en een heel klein beetje pittig. We hopen dat je ervan geniet.


Zo zijn ze goed voor jou, en goed voor mens en natuur. Onze noten en gedroogd fruit zijn puur natuur. Ze worden niet genetisch gemanipuleerd, en bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen. En we bakken of frituren ze dus niet in olie. Olie is best goed voor je, maar onze noten hebben van zichzelf al genoeg van de gezonde soort. Onze noten worden alleen maar droog geroosterd. En ons gedroogd fruit is ook alleen maar echt gedroogd. 
 

Nu in Bunschoten-Spakenburg in de winkel

Zelf vinden we de Justnut repen ook erg lekker. En dat is niet verwonderlijk, want volgens de makers van Justnuts zijn dit de enige repen die goedgekeurd zijn door de IAHS...

We hebben de reep met appel en amandel nu in de winkel liggen. En blijkt die succesvol, dan volgen er wellicht meer smaken.