Het is weer Fairtrade Week
Het is weer Fairtrade Week. We vieren het met een leuke aanbieding van onze nieuwe Indonesische kruidenpasta’s voor nasi, bami, sajoer en rendang.
In het kader van de Fairtrade Week koop je van 8 t/m 14 mei 2023 het tweede zakje kruidenpasta voor de helft van  de prijs.


50 jaar eerlijke koffie

Speciale aandacht deze week voor een leefbaar loon en een leefbaar inkomen. Onze winkel ontving een oorkonde omdat Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg zich al 50 jaar inzet voor ‘eerlijke’ koffie. Fairtrade koffie is niet de goedkoopste, maar deze koffie biedt veel voordeel... voor de boeren die onze koffie verbouwen.
 

Je staat er misschien niet bij stil..

...maar jouw dagelijkse keuzes zijn onwijs belangrijk en hebben invloed op wereldniveau. Neem je de auto of de trein? Kies je voor koffie met ’n keurmerk of zonder? Ga je voor de goedkoopste banaan of kies je voor de eerlijkste banaan? Koop je nieuwe kleding of tweedehands? Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, toch beseffen we niet dat onze dagelijkse keuzes een systeem in stand houden of juist veranderen.

Het huidige systeem is namelijk oneerlijk, want als je heel eerlijk bent, het is niet meer houdbaar. Klimaatverandering, uitbuiting van boeren en werknemers, de groeiende kloof tussen arm en rijk, water- en bodemverontreiniging, en zo kunnen we nog wel effe doorgaan.. Dit moet veranderen!

6 t/m 14 mei 2023:
Fairtrade Week

Wil je meer weten over leefbaar loon en leefbaar inkomen?
Lees dan hier alles over de achtergronden van die Fairtrade Week.