Vrijwilliger worden bij de Wereldwinkel?


Kom dan zaterdag eens op de koffie

In onze winkel, op een van de mooiste plekken in ons dorp, is plaats voor nieuwe medewerkers.
Medewerkers die samen met collega’s mooie producten van kleine ondernemers uit ontwikkelingslanden willen verkopen. 

De Wereldwinkel werkt samen met de VVV. Kom je een ochtend of middag per week in de winkel staan om te verkopen en adviseren? Dat betekent dat je ook toeristen te woord staat om informatie te geven over ons dorp. En dat doe je dan op een prachtige locatie met uitzicht op de museumhaven en de scheepswerf. Maar wellicht past het inkopen van artikelen meer bij je? Of wil je meewerken met het beheer van onze website en Facebook-pagina? En misschien ligt je interesse wel bij winkelinrichting en etaleren?

Een Wereldwinkel verkoopt originele cadeauartikelen en levensmiddelen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Volgens het principe van Fair Trade; elk product wordt volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Hierdoor verdienen producenten, vaak kleine familiebedrijfjes, een geregeld inkomen waardoor men een menswaardig bestaan kan opbouwen; een huis, voeding, scholing voor de kinderen en goede medische voorzieningen.

De Wereldwinkel in Bunschoten-Spakenburg bestaat al sinds 1972. Deze week is dat precies 50 jaar. 

Op zaterdag 1 oktober houden we van 10.00–17.00 uur op onze locatie aan de Oude Schans 90 een feestelijke inloopdag. Wij nodigen je van harte uit om onze winkel te bezoeken en met ons een kopje fairtrade koffie of thee of een glaasje fairtrade sap te drinken. Zo kun je kennismaken met de Wereldwinkel, de mooie producten die wij verkopen en met vrijwilligers die er werken.

Tot zaterdag!