Fairtrade Week: Wat is fair?

Het onderwerp van deze Fairtrade Week 2022 is ‘Wat is fair?’. Er wordt deze week extra aandacht besteed aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Met name het 8e doel, dat zich richt op eerlijk werk en economische groei, verdient extra aandacht. 
Dit onderwerp sluit ook heel mooi aan bij de doelstellingen van onze Wereldwinkel. In onze campagne Koop een betere Wereld neemt deze Global 8 namelijk een centrale positie in, naast Global 1 en Global 12. 

Deze Fairtrade Week richten we ons op meer bewustwording, en richten de focus op leefbaar loon/leefbaar inkomen. 
Gedurende de ‘Fairtrade Week’, van 7 tot en met 15 mei 2022, ontvang je daarom bij je aankoop een speciale boekenlegger.

Deze boekenlegger bevat een QR-code. Die geeft je een link naar een online ‘sociaal experiment’ op de website van de Fairtrade Gemeenten. Bij dit sociaal experiment worden je een paar ‘eenvoudige’ vragen gesteld. Maar... is het antwoord op deze vragen ook zo eenvoudig? Je kunt zelf deelnemen aan dit online experiment middels deze link.


Geen tijd om zelf deel te nemen aan het experiment, maar wil je toch weten naar welke kant bij anderen de weegschaal uitslaat? 
Kijk dan gerust eens naar het filmpje hoe het enkele deelnemers aan het experiment verging. 
Je kunt het videoverslag hieronder terugkijken.

 Meer weten over dit sociale experiment en geïnteresseerd in een toelichting? Ga dan naar: https://fairtradegemeenten.nl/sociaalexperiment/