We gaan weer open!


Sinds half maart hielden we de winkel gesloten. Een aantal van onze vrijwilligers valt in de risicogroep, dus we moesten verdraaid voorzichtig zijn in de omgang met het Corona-virus.
Ook het VVV-kantoor bleef leeg, want net als bij zoveel bedrijven werkte men daar zoveel als mogelijk vanuit huis. Het werd dus stil op de Oude Schans. 

Maar we gaan vanaf vrijdag 22 mei weer open. Daar voelen we ons toe verplicht. De producenten in de derdewereldlanden zijn immers nu meer dan ooit afhankelijk van onze verkopen. We gaan proberen om dat zo veilig mogelijk te doen. Het interieur van de winkel is aangepast om te voldoen aan de 1,5 meter afstand die nu verplicht is. Er hangt een Coronascherm bij de kassa en we plaatsten een extra scheidingstafel bij de VVV-informatie.

Ook maken we de deurklinken, pin-apparatuur en overige oppervlakken regelmatig schoon, en vragen we jullie om (waar mogelijk) contactloos of met de pin te betalen.

Ook is er soms maar één vrijwilliger in de winkel aanwezig. En we beperken ons tot drie klanten tegelijk in de winkel.

Op vrijdag 22 mei 2020, de dag na Hemelvaartsdag, gaan we dus weer open. Weliswaar met kortere openingstijden maar wel weer van dinsdag t/m zaterdag.

Je bent dus weer van harte welkom voor thee, koffie, chocolade of tropische maaltijdproducten. En een van onze inkopers is deze week nog gauw op pad gegaan naar onze importeurs in Culemborg, dus we hebben weer een hoop nieuwe cadeauartikelen in de winkel.