Scholieren helpen mee bij inpakken kerstpakketten

Een aantal organisaties en bedrijven wil graag ook via hun kerstpakket goed bezig zijn. Veel wereldwinkels in Nederland verzorgen in deze periode fairtrade kerstpakketten en vele honderden vrijwilligers zijn daar behoorlijk druk mee.

Onze winkel ontving een order van 300 kerstpakketten voor The Hour of Power. Dat is een behoorlijke stapel dozen, dus we waren heel blij dat we voor het inpakken van die kerstpakketten gebruik mochten maken van een leegstaand bedrijfspand.

Nog veel blijer waren we dat we bij het inpakken
hulp kregen van een groep scholieren van het Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk. Op donderdag 6 december 2018 arriveerden zij om 09.30 uur stipt
bij onze tijdelijke werkplaats aan de Zuidwenk.


 

 

 

 

De bijeenkomst begon met een korte uitleg over fairtrade en de activiteiten van de Wereldwinkels. Daarna werd uitgelegd wat er moet gebeuren om de pakketten samen te stellen. Speciaal voor de komst van deze scholieren was het project opgedeeld in een aantal deeltaken. 

Uiteraard moesten er producten in de doos gelegd worden, maar daaromheen waren er ook nog wat andere activiteiten. Zo moesten de producten uit
de grootverpakkingen gehaald en klaargezet worden, zodat de vullers zonder onderbrekingen konden doorwerken.

 

 

De lege dozen moesten worden voorzien van een bodempje houtwol en klaargezet aan het begin van de vultafels. En de gevulde dozen moesten worden dichtgeplakt en op pallets worden verzameld.
En om de vullers heen moet continu het afval van de grootverpakkingen worden weggehaald en verzameld op afvalpallets, zodat er veilig gewerkt kon worden.

 

 

Ieder kon zelf kiezen welke taak of welke taken hem /haar het beste lag. Toen alle dertien deeltaken waren verdeeld, kon het vullen beginnen. Er werd erg efficiënt gewerkt en ruim binnen de geplande tijd waren alle dozen gevuld. Als herinnering aan deze activiteit ontvingen alle aanwezige leerlingen ons meest bekende fairtrade product: een reep Tony’s Chocolonely. 

 

 

 

De volgende dag konden er acht pallets met kerstpakketten opgehaald worden. Als er komend jaar weer leerlingen van Accent ons willen komen helpen, dan zijn zij van harte welkom!