Jippie ya jee... Niet één nieuwe smaak, maar twee!!

 

 


Een volle, romige melkchocolade met de kraak en smaak van pure chocolade, dankzij de 42% cacao. Officieel noemen ze bij Tony’s de nieuwe smaak Donkere Melk 42%.
De nieuwe smaak bevat dus meer cacao en is daardoor minder zoet dan de vertrouwde Tony’s melkchocolade met ‘slechts’ 32% cacao.
 

Bij Tony’s hebben ze al één keer eerder zo’n reep met donkere melkchocolade gemaakt. Dat was in 2011, voor de allereerste Limited Editions repen. Maar de winnaar werd dat jaar de smaak melk en noga, die nog steeds in lichtgele verpakking in de Classics collectie zit. Deze nieuwe donkere melkchocolade bevat 42% cacao. Da’s meer cacao en meer impact! De donkere melkchocolade vormt de basis voor twee blijvertjes in de Classics regenboog... De intense chocoladesmaak en ’t romige mondgevoel maken deze Tony’s repen onweerstaanbaar lekker! Hoogste tijd dus om deze chocolade met meer cacao en meer impact een vaste plek in de Classics te geven. 
 

Goed nieuws: 
niet één, maar twee nieuwe Tony’s Chocolonely Classics

De donkere melkchocolade vormt de basis voor twee blijvertjes in de Classics regenboog van Tony’s. We stellen ze met plezier aan jullie voor...
 

Donkere Melk 42%

De boys van Tony’s verpakten de donkere melk 42% in lichtblauw. Best logisch toch, want ’t is ook ’n beetje licht puur. In de lichtblauwe reep zit donkere, romige melkchocolade met de kraak en
smaak van pure chocolade.
Deze nieuwe donkere melkchocolade bevat 42% cacao en is minder zoet dan Tony’s melkchocolade met 32% cacao. Echt een must try van 180 gram!
 

Donkere melk 42% Pretzel Toffee

De smaak Pretzel Toffee stond al lang op Tony’s wensenlijst. Pretzel? Lekker. Toffee??
Ook lekker! En deze combi wordt regelmatig gespot in ‘the USA’. En laat dat nou net de plek zijn waar Tony’s sinds 2015 hard aan het werk is om 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken. Bretzel, pretzel, pretzl of breze...
hoe je ’t schrijft, maakt niet uit, maar dat dit zoutje ’n lekkere combi is met die nieuwe donkere melkchocolade is zeker. De reep is sweet, crunchy & sticky! Het was wel een lange zoektocht naar de perfect gehakte stukjes pretzel om ’m goed in deze paarse reep te krijgen.

 

Twee nieuwe repen om serieus te nemen

Die nieuwe repen met 42% cacao zijn repen om serieus te nemen, want meer cacao = meer impact. Om ’n donkere melkreep te maken heb je ongeveer 9% meer cacaobonen nodig dan voor een reep gewone melkchocolade. En je weet vast nog wel dat ze bij Tony’s hun cacaobonen inkopen volgens dat recept voor slaafvrije cacao. Niet? Nou opgelet, we leggen het graag nog ’ns uit.

Tony’s koopt de cacaobonen direct in bij hun partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust en traceert de cacaobonen van boerencoöperatie tot reep. Ze betalen de boeren ’n hogere prijs, bovenop de basiscacaoprijs. Ook werken ze op lange termijn met de boeren samen, verhogen ze samen de productiviteit en kwaliteit en versterken ze die coöperaties. Zo kunnen boeren een leefbaar inkomen verdienen en komt er een einde aan de misstanden op cacaoplantages, zoals slavernij en uitbuiting.

Met meer cacao in je reep bij deze nieuwe repen betekent dat Tony’s meer cacaobonen nodig heeft en ze met meer boeren kunnen samenwerken.
Met iedere hap die jij eet doe je mee en draag je bij aan ’n slaafvrije chocoladewereld! Want alleen samen maken we alle chocolade 100% slaafvrij.