Drie nieuwe theesoorten van Fair Trade Original


Drie nieuwe verrassende theesmaken zijn in ons assortiment te vinden. Natuurlijk fairtrade en bovendien van biologische teelt.
De smaken zijn: zwarte thee met friszoete braambes en een vleugje roos, Earl Green met een twist van mango, en zwarte thee chai met vanille en passievrucht.
We zijn er zelf erg enthousiast over! Laten we ze even kort voorstellen:


 

Zwarte thee met friszoete braambes en een vleugje roos


Liefde is…

zacht van smaak, fruitig en een zweem van rozen: deze thee haalt de meest lieve kant van jezelf naar boven. Drink ’m dus niet alleen, maar deel dit gevoel met iemand die je lief is.


Ingrediënten
Zwarte thee (88%)*, natuurlijke aroma’s, stukjes braambes (1%)*, rozenblaadjes (1%)*
* Van biologische oorsprong

 


Earl Green met een twist van mango


Earl Grey nodigt je uit...

met groene thee uit Sri Lanka, een vleugje bergamot en een subtiele twist van mango. Zo laat de beroemde graaf zich van zijn meest inspirerende kant zien. Neem jij de uitnodiging aan?


Ingrediënten
Groene thee (85%)*, natuurlijk citroen aroma met andere natuurlijke aroma’s, stukjes mango (1%)*
* Van biologische oorsprong

 


Zwarte thee chai met vanille en passievrucht


Op reis...

de warme, kruidige smaak van deze thee, met een hint van vanille en passievrucht, neemt je mee naar Oosterse sferen. Zinnenprikkelend, verleidelijk… Ga je mee?

Ingrediënten
Zwarte thee (76%)*, Chai specerijen (10%)* (kaneel, kardemon, kruidnagel, gember, nootmuskaat, zwarte peper), natuurlijke aroma’s, natuurlijk chai aroma.
* Van biologische oorsprong


Extra zorgzaam

Op de groene heuvels van Sri Lanka plukken vrouwen met zorg twee blaadjes en een knopje (of, zoals gezegd wordt: ‘two and a bud’) van de struiken voor deze thee. De fairtrade ontwikkelingspremie zorgt binnen de gemeenschap voor onderwijs en gezondheidsprojecten. Ook inspirerend om te weten!
 

Greenfield Tea Estate

Naast de goede kwaliteit van de thee, zijn de 200 veldarbeiders en de 22 arbeiders in de fabriek de reden dat we kiezen voor de fairtrade én biologische thee van de Greenfield-plantage in Sri Lanka. Er is een groeiende vraag naar de groene en zwarte thee die zij verbouwen en verwerken. Omdat ze zelf het beheer hebben over de fairtrade ontwikkelingspremie, biedt dit aan de arbeiders – voornamelijk Tamils uit India – een goed toekomstperspectief.
 

Forest Garden Growers Association

In de glooiende heuvels van het Uva gebergte in Sri Lanka bewerken 30 boeren zo’n 34 ha land voor de productie van kaneel. Zij maken deel uit van de Forest Garden Growers Association, die zich inzet voor biologische landbouw. De ontwikkelingspremie die zij ontvangen voor hun fairtrade kaneel, wordt onder andere ingezet voor voorlichting over voeding, hygiëne en gezondheid (thuis en op de werkvloer) en om mensen te stimuleren meer te sporten en opleidingen te volgen. 

 

Binnenkort meer theevariaties

Deze drie bijzondere theemelanges zijn de eerste van een reeks nieuwe theesoorten. Hou dus onze website in de gaten. Binnenkort volgen er meer heerlijke theevariaties...