Serieus goed nieuws: de Tonys repen worden (iets) duurder

Uhhh, goed nieuws? Een prijsverhoging goed nieuws? Inderdaad! En dat moeten we wellicht even uitleggen. Dus lees vooral even verder, dan weet je precies hoe ’t zit. Je Tony’s reep wordt duurder en wel om twee belangrijke redenen:

1. ’n Hogere cacaoboterprijs
De prijs van cacaoboter is op ’t moment hoog. Het aanbod van cacaoboter is beperkt door ’n tegenvallende oogst en ’t uitvallen van een grote cacaoboter-verwerker. Daardoor is de prijs gestegen. Soms zit ’t tegen...

2. Traceerbare cacaoboter
En soms zit ’t mee... Zoals je al weet (of nog niet wist, maar nu wel...) is onze cacaoboter nu ook traceerbaar. En daar zijn we trots op! Traceerbare cacaoboter (met bekende bonen) stond al ’n hele tijd op onze verlanglijst, maar dat was nog lastig.
 

Afgelopen zomer heeft Barry Callebaut, de grootste chocolademaker van de wereld, toegezegd om ’n grote aanpassing en investering in z’n chocoladefabriek te doen om onze cacaoboter traceerbaar te verwerken. Zo is er bij Barry Callebaut ’n speciale tank geïnstalleerd voor Tony’s Chocolonely’s eigen cacaoboter en zijn er aparte leidingen aangelegd om er chocolade van te maken.

Dus... tadaaaah, vanaf nu zijn álle cacaobonen (voor de cacaomassa én voor de cacaoboter) in al je favo Tony’s Chocolonely repen direct ingekocht bij Tony’s partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust. Daar worden wij blij van. En de boeren ook.

Een extra premie voor de boer
We betalen ’n hogere prijs voor de bekende Tony’s cacaobonen. Da’s onze Tony’s premie. Deze premie is komend jaar, inclusief de Fairtrade-premie, zo’n 20% meer dan de normale prijs die een boer voor z’n cacao krijgt. Zo’n hogere prijs betalen is één van onze vijf samenwerkingsprincipes. Door deze samenwerkingsprincipes kunnen boeren een leefbaar inkomen verdienen, waardoor er een einde komt aan slavernij en kinderarbeid.

Dus serieus goed nieuws…
Alleen samen maken we chocolade 100% slaafvrij. Daarom delen wij deze prijsstijging eerlijk. Met jullie. De Tony’s repen worden dus duurder. Hoeveel duurder? Nou, 10 cent voor onze 180 gram-repen en 5 cent voor onze kleine 50 gram-repen. Een iets duurdere reep dus, maar die nog beter smaakt, omdat je weet hoe ’t zit.

Tony’s Chocolonely heeft zelf de prijzen in haar webshop al per 1 december 2016 aangepast. En ook in de eigen winkel van Tony’s heeft men deze nieuwe prijzen doorgevoerd.
In onze Wereldwinkel in de Havenstraat zullen we vanaf 1 januari de nieuwe prijzen doorvoeren. Je weet nu waarom.