Tony’s Chocolonely Kerstreep


Ook dit jaar komt Tony’s Chocolonely met een speciale Kerstreep. De reep is voorzien van een handig gat, zodat je hem eventueel in een kerstboom zou kunnen hangen.

Melkchocolade met Glühwein!! 

Bij het maken van die reep is gebruik gemaakt van gedroogde rode wijn, échte wijn. Er blijkt in zulke gedroogde rode wijn zelfs nog een klein percentage alcohol te zitten. Dat had ook die leverancier niet verwacht, maar concreet betekent dit dat deze Kerstreep 0,1 % alcohol bevat. 

 
Wettelijk wordt zo’n reep dan beschouwd als alcoholvrij, en hoeft dat percentage niet te worden gedeclareerd. Maar ja… jullie kennen de fairtrade chocoladeboys van Tony’s, die willen graag transparant zijn. Dus daarom schreven zij 
op het gele smaaklint van deze Kerstreep: 
melk glühwein 0,1% alc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstrepen zijn slechts beperkt te koop in onze winkel

En het grootste deel van onze repen hebben we inmiddels via voorintekening verkocht, hier via deze website. Verder hebben we er ook een paar geleverd voor in een kerstpakket. Daar zijn ze immers uitermate geschikt voor. Ze gaan harder dan verwacht. Tja, de verkoopperiode van de Kerstrepen is maar kort en de voorraad is beperkt...

De allerlaatste Kerstrepen die we hadden ingekocht liggen inmiddels bij ons in de winkel. En ook de Limited Editions beginnen alweer aardig op te raken. Ben je dus van plan om speciaal voor zo’n bijzondere Tony’s reep langs te komen, bel dan effe vooraf of die er nog wel zijn, zodat je niet voor niets naar de Havenstraat afreist. 
 

Een Kerstreep van Tony’s Chocolonely kost € 3,25