Vrijdag 1 oktober in Zeist: Havelaar, de musical

 
Op vrijdag 1 oktober wordt in Zeist de voorstelling ‘Havelaar de musical’ opgevoerd. Deze musical is geschreven ter ere van de 200ste geboortedag van Eduard Douwes Dekker, alias Multatuli, de schrijver van het boek Max Havelaar. 
 
De Fairtrade Werkgroep van die gemeente haalde deze voorstelling naar Zeist. En dat is om te vieren dat Wereldwinkel Zeist maar liefst 50 jaar bestaat. De kaarten zijn daarom slechts €10,- en voor kinderen en studenten zelfs gratis.
 
De musical zal gespeeld worden in de grote zaal van het Theater Figi op vrijdag 1 oktober 2021. Er zijn twee voorstellingen. De eerste voorstelling is van 14:30 – 15:45 uur. De tweede voorstelling is van 19:30 – 20:45 uur. Na afloop van de voorstellingen kun je bij een stand van de Wereldwinkel Zeist fairtrade producten kopen.

De musical wordt gespeeld door studenten van de Nederlandse Musical Academie van ROC Rijn/IJssel in Arnhem. Deze theaterproductie is een prachtig eerbetoon aan één van Nederlands grootste schrijvers. Het verhaal is gebaseerd op één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: ‘Max Havelaar, of de koffieveilingen der Nederlandsche Handelsmaatschappij’.
In deze voorstelling worden koloniale misstanden in Nederlands Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. We maken onder andere kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook met Max Havelaar zelf.
 
Kaarten zijn hier te bestellen. Adres: Het Rond 2, 3701 HS Zeist, telefoon: 030- 692 7400.