Spaarpuntenactie maart


Voor 1250 punten ontvang je in de maand maart bij ons € 10,– korting op de mozaiekschalen uit Indonesië. De basis van deze schaal wordt gemaakt op Java door het bedrijf Benya Art Craft.

Adnan Isdianto, de eigenaar, heeft een opleiding gevolgd aan de Academy of Arts in Yogyakarta. Hij ontwerpt per jaar vier verschillende collecties. Door het succes van zijn ontwerpen heeft hij inmiddels 18 mensen in dienst.

De schalen worden gemaakt van tenah lempung, een roodbruine aarde uit de tweede en derde aardlaag. Nadat de schalen gebakken zijn worden ze versierd met een patroon van gekleurde stukjes glas.
De prachtige afwerking wordt door het bedrijf Putri Duyung gedaan op Bali. De patronen van de schalen weerspiegelen de hindoeïstische cultuur van Bali. De twee bedrijven werken al 20 jaar samen. In overleg met de designers van importeur Wisnu worden voortdurend nieuwe lijnen ontwikkeld die op de westerse markt met veel succes verkocht worden.

De werkplaats van de Indonesische Fair Trade producent Benya Art Craft bevindt zich in de omgeving van Yogyakarta, Midden-Java. In 2009 is er een biogasinstallaties gebouwd die de houtgestookte oven verving. Dit heeft een grote reductie tot gevolg van ongeveer 220 ton CO2 uitstoot per jaar.