Klompenpaden, de mooiste wandelroutes

De makers van de Klompenpaden willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan! 

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. Rond Spakenburg loopt het Veendijkpad

Er zijn inmiddels meer dan honderd  Klompenpaden. Zij worden allemaal ontwikkeld in samenwerking met lokale vrijwilligers. Zij plaatsten ook de routebordjes. Ook na de realisatie blijft de route in onderhoud bij de vrijwilligers. Zo hopen we het boerenlandschap weer toegankelijk te maken en bij te dragen aan de instandhouding en verbetering van een mooi landschap. 

Klompenpaden folders

Van alle Klompenpaden in onze directe omgeving hebben we in de winkel de routebeschrijving op voorraad. Zo’n papieren folder kost € 2,=. Wie zo’n folder koopt draagt bij aan het onderhoud van dit klompenpad. Iedere folder vertelt over de bijzondere cultuurhistorische en landschappelijke routepunten die de wandelaar onderweg tegenkomt.

Klompenpaden ook digitaal op de website en als app

Op de Klompenpaden website staan alle paden uitgebreid beschreven en ingetekend op de kaart. Op die manier kunnen ook meerdere Klompenpaden gecombineerd worden zodat een langere of zelfs meerdaagse wandeling ontstaat.
Men kan de Klompenpaden ook zonder folder wandelen. Er bestaat een handige Klompenpaden app. Met de smartphone in de hand ontdek je daarmee bijzondere plekjes en hoor je interessante achtergrondverhalen van het gebied.  Die app is gratis te downloaden en bestaat er voor Apple en voor Android

Ons lokale klompenpad: het Veendijkpad

Het lokale klompenpad Het Veendijkpad heeft een lengte van 8 kilometer. Het startpunt is aan de Zevenhuizerstraat, bij het parkeerterrein van Restaurant De Kooi. Als alternatief kan men de route ook gaan wandelen vanaf Restaurant Wieken. Dat is gevestigd bij Korenmolen De Hoop en u kunt dan parkeren bij het gemeentehuis.
Ook vanaf onze lokatie is er langs de oude haven een fraaie aanlooproute naar het eigenlijke Klompenpad.

Helaas is de afwezigheid van zandgrond rondom Bunschoten-Spakenburg er de reden van dat een groot deel van deze polderroute over wegen loopt die inmiddels bestraat zijn. In dit natte weidegebied wel een logische keuze, maar het geeft daardoor wel minder die typische beleving van het lopen over onverharde wegen.